Šola gorskega kolesarstva

v sklopu športnih počitnic Športne zveze Maribor
za otroke od 5. leta do 14. leta starosti

Otroci bodo na zanimiv način spoznavali vožnjo s kolesi in premagovali razne hribčke, ovire in podobno.  Osnove kolesarstva bodo spoznavali na varen in prijeten način. Na poligonih se bodo naučili bolje obvladati kolo, premagovati ovire in voziti v skupini. Naučili se bodo tudi osnovnih pravil varne vožnje ter se poučili o vzdrževanju kolesa in njegovem delovanju. Pri tem projektu bodo moči združili pedagogi Gibalnice HopHop in izkušeni gorski kolesarji Spank Šole (Društva gorskih kolesarjev Pohorje), ki so strokovno usposobljeni, ter bodo odgovorno in varno poskrbeli za napredek in motivacijo vaših otrok.

Otroke, ki že poznajo osnove kolesarstva, bomo v otroškem kolesarskem parku učili osnov pravilne tehnike vožnje. Otroci bodo glede na starost in predznanje razdeljeni v skupine. V skupini so trije do štirje otroci na učitelja. Z individualnim pristopom bomo zagotovili kakovostno in varno poučevanje vaših otrok.

Komu je tečaj namenjen: vsem otrokom od 5. leta do 14. leta starosti

Predznanje: otrok mora imeti osnovno znanje vožnje s kolesom (samostojno vozi kolo in se zna zaustaviti).

Oprema:  brezhibno delujoče kolo, čelada, ščitniki za komolce in kolena (tako kot pri rolanju) in steklenička z vodo.

Program traja štiri dni, po 2 polni uri na dan (120 minut).

Kdaj: četrtek 27.8., petek 28.8., sobota 29.8. in nedelja 30.8. V četrtek in petek med 17.00-19.00 ter v soboto in nedeljo med 10.00-12.00.

Kje:  ploščad pred zgornjo postajo pohorske vzpenjače + otroški bike park (trakec na vrhu). Otroka oddate na ploščadi pred spodnjo postajo vzpenjače.

Tečaj vključuje: učitelja Gibalnice HopHop in učitelja kolesarjenja iz Spank Šole, urejeno progo z vsemi ovirami, štiridnevno vozovnico za vzpenjačo in trakec, čokolado ter svetovanje.

Cena: 70 EUR na otroka (delno sofinanciranje Športne zveze Maribor ob podpori Fundacije za šport)

V terminu, ki ga bo obiskoval vaš otrok, vam ponujamo tudi dve uri individualnega učenja gorskega kolesarjenja (osnove spust, enduro, ebike) za odrasle. Ob zadostnem zanimanju lahko naredimo tudi manjšo skupino odraslih. Možnost izposoje opreme.

Prijave zbiramo do petka 21. avgusta 2020 oziroma do zapolnitve prostih mest. Prijavite se lahko s to prijavnico in jo pošljite na e-pošto: maja.bezjak@szm.si.