4. Mariborski mestni tek

petek 6. september – Ajdin otroški tek
sobota 7. september – Mariborski mestni tek

Oglejte si galerijo slik 4. mariborskega teka

Zgodnje prijave na 4. Mariborski mestni tek že odprte.

Športna zveza Maribor letos že 4. zapored organizira mestni tek, namenjen športnim navdušencem in tekačem rekreativcem. Kot smo že vajeni, bo tudi letos trasa speljana skozi samo mestno središče in bo med tekom ponujala slikovite poglede na najlepše točke Maribora. 5 km in 10 km trasa sta speljani tako, da se lahko po njih podajo ljubiteljski tekači kot tudi tisti, ki se bodo na trasi spopadli s časom. Posebno mesto pa bodo letos na teku dobile družine. Družinski člani, mlajši od 15 let, bodo ob prijavi svojih staršev tekli brezplačno.  

Organizatorjem je v ponos tudi tesno sodelovanje z novim glavnim partnerjem teka – znamko Continental. Nemški tehnološki velikan, ki po svetu zaposluje okrog 240.000 ljudi in je najbolj poznan po svojih premium pnevmatikah, ima namreč prav v štajerski prestolnici sedež za prodajo in marketing pnevmatik za devet držav v regiji Adria.

Sodelovanje sicer ni naključje, saj se filozofija znamke in mestnega teka prepletata v marsikateri točki, med drugim tudi v sloganu #gibajmaribor. Continental svojo pripadnost teku kaže skozi sodelovanje z znamko Adidas – Continentalova gumena zmes namreč omogoča boljši oprijem najboljšim tekaškim copatom njihove blagovne znamke. Sodelovanje Adidasa in Continentala je znano pod sloganom »Get Your Grip« oz. »Občuti oprijem«, z njim pa želijo pri Continentalu poudariti, da dober, varen stik s podlago namreč ni pomemben le ob vožnji z vašim avtomobilom, ampak tudi ob tako vsakdanji stvari, kot je tek po ulicah domačega mesta. Continentalovi podplati, tako kot pnevmatike, dokazano ponujajo odličen oprijem tako na suhih kot mokrih podlagah.

Čeprav je tek že prejšnja leta zaznamoval rekreativni karakter, ki je k rekreaciji pritegnil tako mlajše kot starejše tekače, pa bo letošnji tek še posebej zaznamovan kot »družinski« tek. S prijavo odraslega družinskega člana na 5-kilometrsko traso teka, bodo brezplačno štartnino prejeli tudi vsi družinski člani do 15. leta. In ker si organizator Športna zveza Maribor zares prizadeva k teku privabiti čim več družin, bodo za najštevilčnejšo družinsko udeležbo na teku pripravljene prav posebne nagrade.

Zgodnje prijave ze odprte. Prijavite se tukaj.

Obvestilo o parkiranju na dan dogodka

Na dan dogodka bo za vse tekače 1 ura parkiranja v garažni hiši City brezplačna. Kupon za brezplačno uro parkiranja boste lahko unovčili ob plačilo na blagajni garažne hiše. Kupon boste prejeli pri prevzemu štartne številke.

Obvestilo o prevzemu štartnih paketov

Štartni paket lahko vsi prijavljeni tekači prevzamejo od srede 4.9. do petka 6.9. v trgovini Hervis Europark (med 16.00 in 20.00). Na dan dogodka bo prevzem organiziran od 7.00 v prostorih plesne šole Pingi. Štart teka na 5km in 10 km je ob 9.00.

V štartnem paketu za vsakega tekača vas čakajo nagrade naših partnerjev:

Tekaška majica in vrečka
Hladilna vrečka za enkratno uporabo

Športno medicinski pripomočki Mueller so na voljo v lekarnah, specializiranih prodajalnah in v spletni trgovini www.sportni-pripomocki.si

Mueller Sports Medicine, Inc

One Quench Dr., PO BOX 99, Prairie su Sac, WI 53578 USA www.muellersportsmed.com

Športni bidon

Naravni izdelki Medex

Po teku še zabava!

Partner Športne zveze Maribor in 4. Mariborskega mestnega teka Europark Maribor, bo poskrbel, da se bo tekaško dogajanje letos podaljšalo v družabni del. Ob 20.00 se nam na Trgu Leona Štuklja obeta zabava v družbi Jana Plestenjaka in Modrijanov. Še en razlog več, da se 7. septembra vidimo v centru mesta – na Mariborskem mestnem Teku.