w

MARIBORSKI MESTNI TEK

9. in 10. september 2022

Mariborski mestni tek MARIBOR LAUFA je družinski tek, namenjen športnim navdušencem in tekačem rekreativcem. Trasa teka je vsako leto speljana skozi samo mestno središče in med tekom ponuja slikovite poglede na najlepše točke Maribora.

5 km in 10 km trasa sta speljani tako, da se lahko po njih podajo ljubiteljski tekači kot tudi tisti, ki se bodo na trasi spopadli s časom. Posebno mesto pa na teku vsako leto zasedajo družine. Družinam in družinskim članom namreč omogočamo posebne ugodnosti pri prijavi, s tem pa želimo spodbuditi, da se tudi že najmlajši zgodaj začnejo navduševati nad tekom in rekreacijo. Konec koncev dogodek vsako leto poteka pod sloganom #gibajmaribor.

Tukaj si lahko ogledate potek letošnje trase. TRASA POTEK.

Štart teka za 5 km in 10 km je ob 09.00.

Dvig štartnih številk bo na dan prireditve od 7.00 do 8.40. Dvig štartne številke bo možen v kolikor je bila plačana štartnina do 8.9.2022.

Vsak tekač prejme tekaško majico in spominsko medaljo.

Garderob na prireditvi ne bo.

ZAPORE CEST

V mariborskem mestnem središču se bo 10.9.2022 odvijal tekaški dogodek Mariborski mestni tek. Mestni tek bo letos izpeljan že šestič  organizator dogodka, Športna zveza Maribor, pa bo dogodek izpeljala ob pomoči Mestne občine Maribor.

MARIBORSKI MESTNI TEK (Trga Leona Štuklja in Ulice škofa Maximiliana)

V soboto, 10.9.2022 bo omejen dostop za avtomobile do Trga Leona Štuklja in Ulice škofa Maximiliana Držečnika. Prav tako bo zaprta Partizanska cesta. Dostop NE BO MOGOČ med 8.00 – 12.00. Prosimo, da avtomobile prestavite na zunanja parkirišča, v kolikor jih potrebujete. Po 12.00 bo dostop ponovno omogočen.

Tukaj si lahko ogledate celoten seznam zapore cest.